Tervetuloa ensikäynnille erikoishammasteknikolle Turkuun

Usein tarve ensimmäiseen käyntiin syntyy silloin kun hampaita on menetetty ja syöminen on vaikeaa.Silloin minulle soitetaankin ja kysytään:

"Hei Marko, mulla on nyt sellainen tilanne että hammaslääkäri suosittelee viimeisten omien hampaiden poistamista ja niiden tilalle pitäisi saada uudet hampaat. Mitä nyt tehdään?"

Tutustuminen

Ensimmäisellä käyntikerralla tutustumme toisiimme ja kerrot minulle mitä sinulle kuuluu ja millaisia odotuksia ja toiveita sinulla on hoitosi suhteen. Sen jälkeen tarkistan suusi ja limakalvojen sen hetkisen tilanteen.

Seuraavaksi hoitosuunnitelman laadinta

Suun tarkistuksen jälkeen käymme läpi tarkasti eri hoitovaihtoehdot. Sinun ei tarvitse siltä seisomalta tehdä hankintapäätöstä, vaan saat miettiä  rauhassa ilman paineita. Hammasproteesit ovat tärkeä ja merkittävä asia elämässä, ja joskus niiden hankkimista haluaa miettiä yön yli.

Usein kuitenkin päätös ensimmäisten tai uusien hammasproteesien hankkimisesta on jo muhinut kauan mielessä, jolloin päätöksenteko on helppoa ja hoito voidaan aloittaa heti.

Erikoishammasteknikko tekee suun limakalvojen tarkastuksen jälkeen hoitosuunnitelman Turku
Saat kertoa minulle tavoitteistasi hymysi suhteen

Hoito voidaan aloittaa haluttaessa heti - muottijäljennösten ottaminen

Kun päätös uusien hampaiden hankkimisesta on tehty, niin seuraavaksi otamme leuastasi muottijäljennöksen. Jäljennöksen avulla voimme aloittaa hammaproteesin pohjan valmistamisen.

Itse hammasproteesiin sovittamiseen, ulkonäön viimeistelyyn ja purennan säätämiseen menee kaiken kaikkiaan 4-5 käyntikertaa.

Käyntikertojen avulla varmistamme että käsityönä valmistetut yksilölliset tekohampaat sopivat täydellisesti suuhusi ja saat taas purentasi kuntoon.

"Voit tulla huoletta vastaanotolle vaikka pelottaisikin, sillä kaikki hammasproteesien valmistukseen ja sovittamiseen liittyvät toimenpiteet on täysin kivuttomia."

Varmistamme että olet tyytyväinen hammasproteeseihin

"Me olemme yhdessä tässä asiassa ja tulen varmistamaan että olet tyytyväinen uusiin hampaisiisi."

Jos sinulla on jotain "outoja" tuntemuksia uusien hampaidesi kanssa, niin voit tulla näyttämään niitä ja me säädämme ne sinulle kohdalleen. Uusien proteesien hankinta sisältää 1-2 jälkitarkastuskertaa.

Jälkitarkastukset varmistaa että hammasproteesit istuvat suussa hyvin
Varmistamme tyytyäisyytesi jälkitarkastuksilla

Elämä hammasproteesien kanssa

Hammasteknikko Turku kuuntelemme toiveitasi
Erikoishammasteknikko Turku Marko Rosendah palauttaa purennan ja hymyn asiakkaalle

Jos olet hankkimassa ensimmäisiä tekohampaita, niin se voi pelottaa, kun ei oikein tiedä mitä on odotettavissa. Me kuljemme kanssasi, ja voin vakuuttaa että hyvin istuvien tekohampaiden kanssa elämä on paljon mukavampaa, sosiaaliset tilanteet ei ehkä pelota enää samalla tavalla kuin aikaisemmin ja syöminen sujuu hyvin.

Suusi pysyy terveenä, kun pidät hammasproteesin puhtaana ja tulet tarkistuttamaan ne vuoden välein.

Ohjeet ajanvaraamiseen Marko Rosendahlin vastaanotolle Lietoon tai Turkuun

Kun olet päättänyt tulla vastaanotolle, niin meillä on kynnys matalalla.

Tervetuloa ensimmäiselle käynnille

Marko Rosendahl

Asiakkaani kysyvät usein

Jos kaikki proteesin osat ovat tallella, niin voit tuoda sen hätätilanteessa korjattavaksi ilman että äitisi tarvitsee ollenkaan tulla vastaanotolle. Varaat vain ajan ja tuot osat vastaanotolle.

Suositeltavaa on kuitenkin että äitisi tulee vastaanotolle varmistaaksemme hyvä lopputuloksen.

 

Korjauksessa hammasproteesi puhdistetaan ja desinfioidaan huolellisesti. Siihen tehdään tarvittavat korjaukset kuten irronneiden osien liittäminen yhteen, tukirakenteen vahvistaminen tai uusien hampaiden lisääminen. Yleisesti hyvässä kunnossa olevat hampaat kannattaa usein korjata.

Isomman korjauksen yhteydessä proteesi kannattaa pohjata. Korjaamisen ja pohjauksen jälkeen sillä syö taas useamman vuoden. Tarkemman tiedon korjauksessa tehtävistä toimenpiteistä saat varaamalla ajan vastaanotolle limakalvojen ja hammasproteesin vuositarkastukseen.

Jos hampaat ovat vain vähän rikki, niin proteesi voidaan korjata odottaessa, jos varaatte ajan etukäteen. Yleensä ensimmäisen puhelun aikana pääset kertomaan minulle tarkasti hampaiden tilanteen ja pystyn antamaan pitävän arvion siitä milloin saisit hampaat korjauksesta takaisin.

Vaikeissa tapauksissa ne joudutaan jättämään korjaukseen. Meille on tärkeää ettei sinun tai läheisesi tarvitse olla ilman hampaita pidempään kuin pakollista ja sen takia pyrimme aina korjaamaan rikkoutuneet hammasproteesit nopeutetulla aikataululla.

Hyvä kysymys. Hammasproteesi menee usein rikki silloin kun se tuntuu suussa jo löysältä. Se nitkuu siellä ja syödessä jotain kovaa se voi haljeta. Tällöin haljennut hammasproteesi korjataan vahvikkeilla ja se sitten pohjataan.

Jos haluat hammasproteesillesi pidemmän käyttöiän, niin suosittelenkin proteesin pohjausta noin kahden vuoden välein. Vastaanotolla hammasproteesien ja suun limakalvojen vuositarkastuksessa näen myös milloin proteesit olisi hyvä myös tiivistää.